Mesaj din partea Inspectoratului Școlar Județean Brașov

Dragi elevi, stimați părinți,

După o perioadă în care am fost puși în situații nemaitrăite până acum, când am fost tentați, în nenumărate rânduri, să ne îndoim de valorile câștigate cu multă trudă, nemaigăsind reperele pe care am încercat să le statornicim în educație, începem să revenim la normalitate.

De luni încep examenele naționale. În condiții mai grele decât în anii precedenți. Colectivele de cadre didactice, didactice auxiliare și nedidactice, sprijinite cu multă implicare de autoritățile locale, au depus eforturi pentru ca voi, elevii, să simțiți cât mai puțin aceste greutăți. Au fost pregătite școlile pentru a vă putea primi în condiții bune și sigure, prin implementarea normelor instituite de autoritățile de resort privind asigurarea materialelor de igienă și de protecție sanitară necesare, precum și respectarea măsurilor igienico-sanitare, în contextul prevenirii și combaterii infectării cu SARS-CoV-2.

Sălile de examen, băncile, scaunele au fost igienizate și au fost amplasate astfel încât să fie respectată distanța de 2 metri între candidați. Coridoarele, toaletele și anexele au fost de asemenea igienizate și dotate cu materiale de igienă. Au fost marcate trasee de acces în unitate, au fost achiziționate măști de protecție și viziere în număr suficient pentru a putea satisface îndeplinirea condițiilor de prevenire a răspândirii COVID-19. A fost asigurată prezența cadrelor medicale în fiecare centru de examen astfel încât să se poată lua cele mai corecte și mai rapide măsuri de securitate sanitară pe perioada desfășurării probelor scrise.

Dorim să vă asigurăm de toată implicarea noastră pentru ca aceste examene să decurgă în condiții cât mai apropiate de normal, ca rezultatele să nu fie influențate de schimbările pe care cu toții le-am trăit, dar trebuie să fiți conștienți, dragi elevi, că fără un comportament responsabil din partea voastră toate aceste măsuri pot fi zadarnice, cu urmări din cele mai nedorite.
Dragi elevi, nu uitați că sunteți la vârsta la care greutățile au alte dimensiuni iar tinerețea și entuziasmul vostru le vor face să treacă mult mai ușor. Mult succes!

Echipa Inspectoratului Școlar Județean Brașov