Liceul Teologic Ortodox Sfântul Constantin Brâncoveanu
Prezentare liceu
Scurtă descriere, viziune, misiune

Misiunea Liceului Teologic Ortodox Sfântul Constantin Brâncoveanu este de a crea un mediu educațional stimulativ, caracterizat prin profesionalism, echitate, integrare, eficiență, deschidere către nou și progres, un mediu în care fiecare să se simtă valorizat, astfel încât să contribuie atât la dezvoltarea sa personală, la dezvoltarea celorlalți, cât și a organizației în asamblu.

În viziunea noastră, instituția va asigura servicii educaționale profesioniste, inovatoare și echitabile, în strânsă legătură cu nevoile vieții, iar școala va deveni un loc în care tinerii învață să învețe, își formează caracterul și își găsesc vocația, astfel încât să se manifeste ca personalități active și creatoare, atât la nivel individual, cât și social. Întregul proces de instrucţie şi educaţie al liceului nostru va fi centrat pe un set de valori care să definească profilul moral şi acţional al absolvenţilor nostri.

Şcoala dispune de 20 săli de clasă, dotate cu mobilier, laborator de informatică, capelă proprie pentru programul religios zilnic şi practica elevilor, bibliotecă dotată cu aproximativ 3000 de volume, volume atât din domeniul teologic cât şi laic.

Prin unirea claselor de seminar teologic din cadrul Colegiului Național “D-na Stanca”, cu Școala Generală nr. 5, dorim sa constituim o noua unitate de invatamant, Liceul Teologic Ortodox “Sf.Constantin Brancoveanu” Fagaras, unitate ce dorim sa se impuna atat din punct de vedere educational cat si moral in peisajul scolar fagarasan.

Liceul Teologic Ortodox Sfântul Constantin BrâncoveanuSeminarul Teologic Ortodox “Sf. C-tin Brâncoveanu este o şcoală cu dublă subordonare: Ministerul Educaţiei Cecetării si Tineretului şi Arhiepiscopia Sibiului.

Aici au absolvit până în prezent şapte promoţii cu rezultate remarcabile la examenul de bacalaureat (cu promovabilitate de 98%) şi cu peste 90% din absolvenţi fiind admişi la învăţământul superior teologic şi laic.

Multi elevi au obtinut performante deosebite, la concursurile scolare, olimpiada nationala de Religie si alte concursuri interjudetene si locale atat la disciplinele teologice, dar si la cele laice.

Şcoala dispune de laboratoare de fizică, chimie şi biologie , cabinete de religie şi calculatoare,ultimul dotat cu reţea de calculatoare şi sistemul AeL, cabinet fonetic, cabinet de asistenţă psiho-pedagogică.

Sala de sport a fost renovată în două rânduri , oferind în prezent condiţii bune de desfăşurare a activităţilor sportive.